Introductie Anne Dykes (Caleydene, GB)

Ik voel mij vereerd te zijn uitgenodigd de Engelse Setters op jullie show te mogen keuren.

Ik heb mijn hele leven met honden te maken gehad. Onze eerste Engelse Setter kwam in 1974 bij ons en in 1976 heb ik als affix mijn kennelnaam Caleydene aangevraagd. Caley is afgeleid van “Caley Place”, het huis waar mijn moeder opgroeide en van “Caley Craggs” één van mijn favoriete wandelgebieden. Dene is afgeleid van Dane waar ik toen woonde.

Na het bewonderen van de Suntop honden Nightingale en Starling prezen wij ons in 1977 gelukkig een zoon van Nightingale te kunnen kopen welke onze eerste kampioen werd: SH CH Suntop Fair Gale. Hij won 4CCs en 4 Res CCs en werd BOB op de Crufts in 1983. Een prachtige orange belton teef Suntop Redwing at Caleydene kwam in 1981 bij ons, ze werd door mijn dochter Joanne op tentoonstellingen uitgebracht en behaalde 1CC en 1 Res CC, werd gedekt door Fair Gale en produceerde onze eerste zelf gefokte kampioen Caleydene Gilded Gale.

Wij zijn slechts een kleine maar succesvolle kennel en hebben maar 3, en soms 5 honden. Al onze honden wonen bij ons als deel van ons gezin, allemaal hebben ze een stamboek nummer behaald en er is er slechts 1 geweest die geen CC of Res CC behaald heeft. Ik heb 6 SH CH gehad of zelf gefokt.

In 1983 keurde ik voor de eerste keer de Engelse Setters op de Yorkshire Gundog Open Show met 47 inschrijvingen. Mijn eerste kampioenschapsshow keurde ik in Leeds in 1993 en sindsdien heb ik CC’s op 10 tentoonstellingen toegekend, en ik ben er trots op de tentoonstelling van de English Setter Association al twee maal te hebben mogen keuren en de Crufts in 2016.

Ik zie naar deze aanstelling uit.

Anne Dykes, “Caleydene”

Introduction Anne Dykes (Caleydene, GB)

I am honoured to have been invited to judge English Setters at your show.

I have been involved with dogs all my life.  Our first English Setter joined our family in 1974 and I registered my affix Caleydene in 1976.  Caley from my mother’s family home ‘Caley Place’ and from one of my favourite areas to walk, ‘Caley Craggs.’  Dene as a derivation of Dane where I then lived.

In 1977 after admiring the Suntop dogs, Nightingale and Starling, we were lucky to buy a son of Nightingale who became our first Sh Ch, Suntop Fair Gale. He won 4Ccs and 4 Res Ccs and was BOB at Crufts in 1983. In 1981 a beautiful orange bitch Suntop Redwing at Caleydene joined us, she was shown by my daughter, Joanne, and achieved 1 CC and 1 Res CC, mated to Fair Gale produced our first homebred champion, Caleydene Gilded Gale.

We are only a small, but successful kennel having only 3 or occasionally 5 dogs at any one time.  All our dogs have lived their full lives with us as part of our family, all achieving their stud book number and only one not achieving a CC or Res CC. I have owned or bred 6 SH CH.

I first judged English Setters in 1983 at Yorkshire Gundog Open Show with an entry of 47. I judged my first championship show at Leeds in 1993, since then I have awarded CC’s at 10 shows, and am proud to have judged English Setter Association twice and to have judged Crufts in 2016.

I am looking forward to this appointment.

Anne Dykes, “Caleydene”