Introductie Ruth Martin (Sunhouse kennel, GB)

In 1976 werden de Engelse Setters een belangrijk onderdeel van mijn leven, na in 1975 een Ierse Setter op tentoonstellingen te hebben uitgebracht. De naam Sunhouse Gundogs werd in 1976 geregistreerd en mijn eerste nest werd in 1978 geboren. Ik heb Engelse Setters gefokt en geshowed voor meer dan 45 jaar. Ofschoon we een kleine kennel hebben en niet veel fokken heb ik samen met mijn man en dochter 9 Engelse Setters gefokt met een titel. Sh Ch Sunhouse I’m No Fool heeft 17 CC’s gewonnen en is tweemaal Best in Show geworden op de Midland English Setter en Northern English Setter Club Kampioenschapsshows en eveneens Best in Show op de Kampioenschapsshow van de Gundog Breeds Association of Scotland.

We zijn niet alleen aktief met de Engelse Setters maar ook met Duitse Draadharen waar we 7 Kampioenen mee gefokt hebben en in ons bezit hebben en de laatste tijd 13 Pointers met titels.

Ik ben geslaagd om Challenge Certificates uit te reiken bij verschillende rassen maar mijn grootste blijdschap was toen ik gevraagd ben het ras op de Crufts in 2017 te keuren. In 2004 had ik al de Duitse Draadharen op de Crufts gekeurd.

Ruth Martin (januari 2020)

Introduction Ruth Martin (Sunhouse kennel, UK)

English Setters became a major part of my life in 1976, having previously shown an Irish Setter in 1975.
Sunhouse Gundogs was registered in 1976, but my first litter was born in 1978.

I have shown and bred English Setters for over 45 years. Although a small kennel and not a prolific breeder along with my husband and daughter we have bred 9 English Setter title holders, including Sh Ch Sunhouse I’m No Fool who won 17cc’s and went on to win Best in Show twice at Midland English Setter and Northern English Setter Club Championship shows as well as Best in Show at Gundog Breeds Association of Scotland Championship show.

As well as English Setters we have been active in German Wirehaired Pointers, where we have owned/bred 7 more Champions, and more recently Pointers with a further 13 title holders. I am passed to award Challenge Certificates in several breeds but my biggest joy was when I was asked to judge the breed at Crufts 2017, having previously judged German Wirehaired Pointers at Crufts in 2004.

Ruth Martin (January 2020)